Dags att förverkliga din affärsidé?

Läser du detta har du precis tagit det första, viktiga, steget mot att förverkliga din entreprenörsdröm.

United Gazelle hjälper dig att förverkliga din fysiska produktidé, din uppfinning och framförallt din dröm. Vi gör detta utan att Du behöver investera ditt eget kapital. Vi tar HELA risken.

Ansök redan idag

NDA Non-Disclosure Agreement*

Varför söka till United Gazelle

United Gazelle är en accelerator och ett investmentföretag med fokus på nya fysiska innovationer. Vårt mål:
Att ta Dig och Din produkt till marknaden, från idé till verklighet.

 

Vi kommer bland annat att hjälpa dig med följande

Prototypframställning

En prototyp skiljer sig från projekt till projekt men målet är att ta fram en produkt som går att ta på och använda. Detta ska i sin tur ge oss Proof of Concept.

Proof of Concept

Proof of Concept är, sammantaget, arbetet att för att bevisa att produkten fungerar och fyller den funktion som den är avsedd att göra.

Affärsutveckling

Kan din produktidé förbättras? Kan den användas i fler sammanhang än du tidigare tänkt på? Kan vi få ut flera produkter av din produkt?

Skisser, ritningar och presentationsmaterial

Vi använder industridesigners och ingenjörer för att skapa de bästa förutsättningarna för produktion och presentationsmaterial.

Hjälp med att patentera din produkt

Vi gör en djupanalys. Förbereder och kompletterar patentarbete och ansökningar.

Vi tar fram en affärsplan

Vi tar tillsammans fram en fungerande affärsplan som innefattar alltifrån affärsmodell, positionering, visioner och analyser. Detta hjälper oss både att skapa kvalitativt material som går att använda för att presentera produkten på bästa sätt.

Marknadsplan/försäljnings strategi

Vår mål är att din produkt effektivt ska ut på marknaden

Kapitalanskaffning

Behöver din produkt kapital längre fram på resan? Vi har nätverket.

Produktionsanpassning

Att förbereda och planera produktionen av en fysisk produkt är krävande och ansträngande. Oftast gör vi detta arbete direkt med den tänkta producenten av produkten för att på sikt få en fungerande produktionslinje.

Du slipper investera, vi tar riskerna och lägger ner timmarna

 

Vad kostar det mig?

Ingenting, du slipper att investera eget kapital. United Gazelle investerar resurser och kapital i din idé, i ditt blivande eller befintliga företag. Baserat på kapitalets storlek, vår ansträngning och antalet resurser så ger vi dig ett erbjudande där vi blir delägare i din verksamhet. Sen är det du som får ta ställning till om det är denna väg du vill gå.

Du är inte på något sätt tvingad att fullfölja med United Gazelle baserat på det erbjudande du får.

 

Möt människorna bakom
United Gazell

United Gazelle är en accelerator och ett investmentföretag med fokus på nya fysiska innovationer. Vårt mål: – Att ta Dig och Din produkt till marknaden, från idé till verklighet.

Peter Arndt

Peter Arndt

VD

Passionerad seriell entreprenör med flera start-ups i bagaget. Att bygga ekonomi och personliga relationer är huvudmotivation för att genomföra mitt yrke. Brinner för entreprenörskap, affärsutveckling och innovation.

Arash Golshenas

Arash Golshenas

Ingenjör

Entusiastisk ledare med över 10 års erfarenhet inom 3 olika branscher (Medicin, vattenrening och telekom.) Arash tycker om nya utmaningar oavsett om de är personliga eller tekniska.

Ali Jehanfard

Ali Jehanfard

Ingenjör

Ali är dedikerad projektledare och är duktig med människor. Han uppskattar att vara inblandad i projekt, produktframställning och affärsutveckling. Fokus i projekt handlar främst om process och prioriteringar.

Michel Massadakis

Michel Massadakis

Entreprenör

Seriell entreprenör med passion för start-ups, ledarskap och affärsutvekling. Jag startar alltid mina företag i team med andra för att jag tror på kraften av flera personligheter och kompetenser.

Jakob Svärd

Jakob Svärd

Entreprenör

Seriell entreprenör med passion som motivation. Jakobs huvudfokus är försäljning, media, marknad och affärsutveckling.

 

Patrik Södergren

Patrik Södergren

Entreprenör

Musikern som blev seriell entreprenör. Patriks fokuserar på organisationsutveckling, rekrytering och bolagsstrategi.

Om United Gazelle

Företaget United Gazelle består av 6 seriella entreprenörer* med olika bakgrunder och inriktningar. Förutom ritningar, modeller, patent och protyper så behövs bland annat en bra affärsplan, nätverk, kapitalanskaffning, marknadsföring, organisationsutveckling och försäljningsstrategi. Vi hjälper på ett mer heltäckande sätt än andra som arbetar i samma segment. Förutsatt att vi gillar idéen, ser att vi kan bidra och personkemin stämmer, så stöttar vi under HELA resan. Från idé till prototyp och proof of Concept.

* Entreprenörer som startat och drivet företag i en mängd olika branscher

 

{

En av våra USP:ar (Unique selling point) är just att vi är kvar som ägare efter att United Gazelle är klara med sitt arbete. Vi har då ett gemensamt intresse och det finns ägare i bolaget som ger dig det stöd du behöver, ägare som vill att du och vi ska lyckas i framtiden!

Michel Massadakis
Affärsutvecklare – United Gazelle

Att tänka på innan du söker?

  • Har du sökt information på både svenska och engelska på din produkt? Finns produkten eller en liknande produkt redan på någon annan marknad. Då ska du fundera igen. Kan din produkt särskilja sig från det som redan finns på ett tydligt sätt, ange då detta i din ansökan. 
  • Det finns fysiska produkter vi inte arbetar med. Exempelvis är olika typer av mat, som visserligen en fysisk produkt, ingenting vi arbetar med.

 

  • Fundera över och var tydlig med vem du är som entreprenör. Är det du som ska driva företaget eller bara en del i det. En stor del i vårt beslut att investera handlar om dig och din attityd. Har du bara en idé och inte har någon ambition eller möjlighet att arbeta med det själv så kan det vara svårt att komma vidare.

Att en produkt är enkel betyder inte att du inte ska ansöka, innovationen och potentialen är inte likställt med komplexitet.

Jakob Svärd – Marknad/Kommunikation – United Gazelle

FAQ

Är min idé skyddad när jag söker till United Gazelle?

Ja. I samband med din ansökan så godkänner vi tillsammans ett NDA (non disclosure agreement) som innefattar såväl tystnadsplikt som konkurrensklausul. Vi har ingen ambition och kommer inte på något sätt stjäla din idé. Du kan alltså känna dig trygg!

Vad kostar det mig?

Ingenting, du slipper att investera eget kapital. United Gazelle investerar resurser och kapital i din idé, i ditt blivande eller befintliga företag. Baserat på kapitalets storlek, vår ansträngning och antalet resurser så ger vi dig ett erbjudande där vi blir delägare i din verksamhet. Sen är det du som får ta ställning till om det är denna väg du vill gå. Du är inte på något sätt tvingad att fullfölja med United Gazelle baserat på det erbjudande du får.

Hur länge är United Gazelle med?

United Gazelles arbete sträcker sig primärt till prototypframställning, strategi för utrullning och Proof of Concept. Du är alltså redo för nästa steg. Ägarna är dock kvar tillsammans med dig om inte något annat är överenskommet. Dessa ägare kommer att göra allt i sin makt för att du ska lyckas även efter United Gazelle, men då som ägare. Du är inte själv!

NDA villkor

Preliminärt NDA

I och med godkännande så går båda parter med på att tystnadsplikt gäller för inskickad ansökan. United Gazelle och/eller avsändaren av ansökan äger inte rätten att diskutera eller på något sätt förmedla information om projektet till annan part än som nämns i detta preliminära NDA. 

För din trygghet:

Detta godkännande görs för DIN trygghet. United Gazelle kommer aldrig att stjäla din idé, genomföra den med någon annan än just dig eller ditt företag. Vi kommer inte att muntligen eller skriftligen kommunicera din eller någon annan inskickad ansökan.

NDA gäller inte för sådan information som är allmänt känd.