Jag heter Jakob Svärd, är medgrundare av United Gazelle, och kan inte ett skit om hur man tar fram en fysisk produkt. Än mindre vet jag om hur man utvecklar och tillverkar en fysisk produkt eller hur en prototypframställning går till.

Ändå så vet jag att vi som driver United Gazelle kan göra just detta. Tillsammans ta fram en fysisk produkt/prototyp som kan revolutionera marknaden, samhället, människors liv och kanske kan den rädda någon eller något.

Jag är vad man så fint kallar en seriell entreprenör. Jag har alltså skapat och varit engagerad i fler bolag än vad jag orkar nämna här. Dock har allt jag åstadkommit haft en sak gemensamt: -Ingen har varit en fysisk produkt, prototyp eller en fysisk innovation.

Tro nu inte att min hjärna inte har knäckt fysiska produktidéer. Eller att jag inte drömt om att få ta fram en prototyp av min egen idé. Det händer lika ofta som alla andra affärsidéer som jag kläckt. Tyvärr så har jag alltid lagt ner idéerna eftersom de känts för avlägsna för mig. Jag klarar helt enkelt inte av dem själv, jag behöver hjälp. Även jag insåg att det inte bara var att åka till en slumpmässigt utvald fabrik någonstans i Asien, förklara min idé och ut på andra sidan kommer min prototyp/produkt ut.

Varför jobbar jag då med detta, om jag ändå inte kan något?

Enkelt förklarat. Jag kan marknad och sälj, ekonomi och strategi. Det finns andra i United Gazelle som verkligen kan just produktutveckling, produkttillverkning, patent och prototypframställning. Jag kan mycket av det andra som är nödvändigt för att kunna sälja och tjäna pengar på produkten.

Jag önskar dock att det funnits ett United Gazelle när jag själv sökte information om hur jag skulle gått tillväga. Något som berättade att hjälpen finns. Men precis så är det för oss entreprenörer, när det saknas så skapar vi det. Precis som du nu kanske sitter med en idé och har valet att starta tillsammans med oss. Om det saknas, om det behövs, om du brinner! Hör av dig till oss så gör vi det!

 

Jakob Svärd –  Entreprenör – United Gazelle

Jakob Svärd

Jakob Svärd

Marknad och PR

Seriell entreprenör med passion som motivation. Jakobs huvudfokus är försäljning, media, marknad och affärsutveckling.